GULET KİRALAMA

Halikarnas balıkçısı ile başlayan ve Türkiye’yi turizm konusunda farklı bir konuma taşıyan Mavi Yolculuk, eskiden basit teknelerle yapılırken günümüzde boyları 16 metreden 50 metreye kadar değişebilen Gulet, Motor yat ve Yelkenli gibi büyük ve konforlu teknelerle de yapılabilmektedir.

Ağırlıklı olarak Bodrum ve Güllük’ te yer alan tersanelerde, günümüzde çok da fazla sayıda kalmamış olan ustalar tarafından el işçiliğiyle üretilmekte olan guletler, Ege kıyılarının geleneksel tekne türüdür.

Guletlerin tarihi oldukça eski yıllara dayanmaktadır. Karyalılar, İyonyalılar, Likyalılar, Persler, Bizanslılar ve Osmanlı gibi birçok farklı medeniyetin denizcilik tarihinde önemli bir yer edinen guletler, eski dönemlerde Ege ve çevresindeki kıyılarda, ticari faaliyetler için kullanılmaktaydı. Özellikle balıkçılık, süngercilik ve erzak taşıma işlerinde önemli bir yer tutan bu ahşap yapımı tekneler, günümüzde ise misafirlerine tanıdığı geniş ortam ve konfordan dolayı, Mavi Yolculuk turlarının en çok tercih edilen tekne tiplerinden biri olmuştur.

Gulet Kiralamanın Avantajları

Guletler sizlerin tatil serüvenini zenginleştirecek şekilde farklı deneyimler sunmaktadır. Bu deneyimlerde ailenizle, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle bir araya gelebilir, Important Yachting’ in sizlere sunacağı gulet kiralama seçenekleri ile Ege ve Akdeniz’ de yer alan birbirinden güzel koylarda rüya gibi bir tatile kolayca ulaşabilirsiniz.


● Guletler, kalabalık aileler için benzersiz bir ev ortamı sağlar. Standardına göre değişmekle beraber, guletlerin çoğunluğu klimalı, banyo ve WC olan kabinlerde konforlu bir yolculuk sunar.

● Guletlerin geniş güvertesinde mavi yolculuk boyunca rahatça güneşlenebilir, kalabalıklardan uzakta kendinize zaman ayırabilirsiniz.

● Tabanları derin değildir. Bu nedenle guletler ile sığ koylara yanaşabilir, gizli kalmış koylarda vakit geçirerek berrak sularda denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

● Kiraladığınız tekne ile mürettebat da sizinle yolculuk etmektedir. Guletin boyutu, kişi sayısı ve sizin talebinize göre farklı sayıda mürettebat, mavi yolculuğunuz boyunca sizlere hizmet verecektir. Temizlik, yemek, bakım hizmetlerinin yanında, ihtiyacınız olan her şeye kolayca ulaşmanızı sağlayacak olan personellerimiz, deneyimli ve konusunda uzman kişilerden oluşmaktadır. Bu mürettebatın içerisinde aşçı da bulunmaktadır. Ege ve Akdeniz’in en güzel menülerini sizler için hazırlayacak olan aşçılarımız, tatiliniz boyunca sizlere istediğiniz yemekleri yaparak lezzet seviyesi son derece yüksek bir tatil yapmanızı sağlayacaklardır.

● Dilerseniz, pasaport, vize vb. şartları karşılıyorsanız, Yunan Adalarına doğru mavi yolculuğunuzu genişletebilir, Ege’ nin karşı kıyılarının keyfine varabilir ve biraz da Helen medeniyetini keşfedilirsiniz.

● Mavinin belki de daha önce hiç görmediğiniz tonlarında, hava durumunun da elverdiği zamanlarda rüzgârı arkanıza alarak, yelkenler fora diyebilir ve Ege’ nin engin sularında hayatın tüm dertlerinden bir anlık da olsa uzaklaşabilirsiniz.

● Bu kadar huzur yeter mi? O zaman arkadaş grubunuz ya da aileniz ile guletinizin geniş güvertesinde müzik eşliğinde dans edebilir ve biraz da eğlence diyebilirsiniz. Dilerseniz de günbatımının renkli atmosferinde ya da yıldızların altında ve dalga sesleri eşliğinde sevdiklerinizle romantik anlar geçirebilirsiniz.

Gulet kiralama seçeneklerinden birini seçtiğinizde, hayalinizdeki konforlu, huzurlu ve eğlenceli tatili, Important Yachting’ in ayrıcalıklı hizmet anlayışıyla gerçeğe dönüştürmeye sadece bir adım kalmış demektir. Haydi durmayın, hemen bizimle iletişime geçin ve gulet tatiliyle ilgili aklınızda hiçbir bir soru kalmasın.