Son yılların en çok tercih edilen mavi tur destinasyonlarından olan Göcek' in bozulmamış doğasını ve göz alıcı koylarını ziyaret edebilirsiniz;

Göcek' te tekne ile çıktıktan sonra sırasıyla Göcek adası, Yassıca adaları, Zeytin adası, Tersane adası ve Domuz adası bulunur. Bölgede en çok tercih edilen koylar şu şekildedir;

Yassıca adaları, bir tanesinin içerisinde küçük bir gölet dahi olan, birkaç küçük adadan oluşmaktadır. Yassıcalar da denilen bu yedi küçük adada hiçbir tesis bulunmamaktadır. En uçtaki ada denize doğru uzantısında oluşan kumsal ve doğal havuz sebebiyle çocuklu ailelere tavsiye edilebilir. Çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu adalar aileniz ve sevdikleriniz ile yapacağınız yürüyüşler için uygundur.

Körfezdeki adaların en büyüğü, Tersane Adasıdır. Burada eski Rum yerleşiminin kalıntılarını görebilirsiniz. Adaya ismini de veren bir tersane ve gözetleme kulesi kalıntıları da adanın ziyaret edilebilecek yerlerindendir. Ayrıca adada bulunan restoranda biraz soluklanabilir ve güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Yazın teknelerin en çok uğrak yerlerinden biri de Kleopatra Hamamı' dır. İskelenin yanında, bir kısmı su altında kalmış bir Bizans manastırının kalıntılarıyla bulunmaktadır. Efsaneye göre Marc Anthony, Kleopatra için tam bu noktada, düğün hediyesi olarak bir Roma Hamamı yaptırttığı ve hatta kumları Mısır' dan getirttiği söylenir. Bu yein de bir krater gölünün termal sularından beslenen bir kaplıcaya sahip olduğu için seçilmiş olduğu düşünülüyor.
Yassıca adaları, bir tanesinin içerisinde küçük bir gölet dahi olan, birkaç küçük adadan oluşmaktadır. Yassıcalar da denilen bu yedi küçük adada hiçbir tesis bulunmamaktadır. En uçtaki ada denize doğru uzantısında oluşan kumsal ve doğal havuz sebebiyle çocuklu ailelere tavsiye edilebilir.

Bedri Rahmi koyu, Fethiye Körfezi’nde bulunur ve bölgenin en popüler koylarından biridir. Adını büyük bir Türk yazar ve ressam olan Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan almıştır. Tarih, onun ve arkadaşlarının Likya sahilini keşfeden ilk mavi yolcular olduğunu belirtir. 1974’teki yolculuklarından birinde, körfezdeki kayanın üzerine bir balık çizimi yapmış ve bu nedenle de koya onun adı verilmiş. Ayrıca burada birçok Likya kaya mezarını da görebilirsiniz.

Boynuzbükü koyunda dünyada çok nadir bulunan sığla ve boyahane ağaçları bulunmaktadır. Dağın yamacında da yeşil çam ağaçları vardır. Bu iki güzelliğin birleştiği nokta olan bu eşsiz koyda büyüleyici bir güzellik oluşur. Bölgeye hem karadan hem de denizden, günlük servisler ve tekne turları ile ulaşım bulunmaktadır.