GULET KİRALAMA

Halikarnas balıkçısı ile başlayan ve Türkiye’yi turizm konusunda farklı bir konuma taşıyan Mavi Yolculuk, eskiden basit teknelerle yapılırken günümüzde çoğunlukla boyları 16 metreden 50 metreye kadar değişebilen, Ege' nin geleneksel tekneleri olan guletlerle yapılmaktadır.

Guletlerin tarihi oldukça eski yıllara dayanmaktadır. Karyalılar, İyonyalılar, Likyalılar, Persler, Bizanslılar ve Osmanlı gibi birçok farklı medeniyetin denizcilik tarihinde önemli bir yer edinen guletler, eski dönemlerde Ege ve çevresindeki kıyılarda, ticari faaliyetler için kullanılmaktaydı. Günümüzde ise misafirlerine tanıdığı geniş ortam ve konfordan dolayı, Mavi Yolculuk turlarının en çok tercih edilen tekne tiplerinden biri olmuştur.

Gulet Kiralamanın Avantajları

● Guletler, kalabalık aileler için, geniş ve ferah bir ev ortamı sağlar. Standardına göre değişmekle beraber, guletlerin çoğunluğu klimalı, banyo ve WC olan kabinlerde konforlu bir yolculuk sunar.

● Tabanları derin değildir. Bu nedenle guletler ile sığ koylara yanaşabilir, gizli kalmış koylarda vakit geçirerek berrak sularda denize girmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

● Kiraladığınız tekne ile mürettebat da sizinle yolculuk etmektedir. Guletin boyutu, kişi sayısı ve sizin talebinize göre farklı sayıda mürettebat, mavi yolculuğunuz boyunca sizlere hizmet verecektir. Temizlik, yemek, bakım gibi hizmetlere kolayca ulaşmanızı sağlayacak olan personellerimiz için guletlerin genelinde kendilerine ait personel kabinleri bulunmaktadır. 


● Dilerseniz, pasaport, vize vb. şartları karşılıyorsanız, Yunan Adalarına doğru mavi yolculuğunuzu genişletebilir, Ege’ nin karşı kıyılarının keyfine varabilir ve biraz da Helen medeniyetini keşfedebilirsiniz. Guletler bu tip yolculuklar için oldukça konforlu teknelerdir.

● Hava durumunun da elverdiği zamanlarda rüzgârı arkanıza alarak, yelkenler fora diyebilir ve Ege’ nin engin sularında hayatın tüm dertlerinden bir anlık da olsa uzaklaşabilirsiniz.

● Guletlerin en büyük özelliklerinden biri de geniş güverteleridir. Burada isterseniz müzik eşliğinde dans edebilir ve biraz da eğlence diyebilirsiniz. Dilerseniz gün boyunca güneşlenebilir ya da günbatımının renkli atmosferinde ya da yıldızların altında ve dalga sesleri eşliğinde sevdiklerinizle romantik anlar geçirebilirsiniz.

Gulet kiralama seçeneklerinden birini seçtiğinizde, hayalinizdeki konforlu, huzurlu ve eğlenceli tatili, Important Yachting’ in ayrıcalıklı hizmet anlayışıyla gerçeğe dönüştürmeye sadece bir adım kalmış demektir. Haydi durmayın, hemen bizimle iletişime geçin ve gulet tatiliyle ilgili aklınızda hiçbir bir soru kalmasın.