TEKNE KİRALARKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Tekne kiralarken öncelikle ne çeşit bir tekne kiralamak istediğinizi ve hangi bütçe aralığında bir tatil yapmak istediğinizi önceden belirlemeniz, isteklerinize uygun bir tekne seçeneği bulmanızı kolaylaştıracaktır. Toplamda kaç kişi olacağınız, ulaşmak istediğiniz noktalarda ne çeşit aktivitelere katılmak istediğiniz ve hangi rotayı tercih etiğiniz, tekne seçimi aşamasında öncelikle belirlemeniz gereken detaylardır.

Tekne kiralamak istediğinizde Gulet, Yelkenli, Katamaran ve Motor yat gibi farklı yat çeşitlerinin karşınıza çıktığını görürsünüz. Hangi tip teknenin size uygun olduğu, kişi sayınıza, bütçenize, yapacağınız tatilden tam olarak beklentinizin ne olduğuna göre belirlenebilir.

Yat tatiliniz boyunca herhangi bir aksaklıkla karşılaşmamanız ve tatilinizin tam istediği gibi ilerlemesi için, başlıca dikkat etmeniz gerekenler;

Çantanızı Hazırlarken

Çantanızı hazırlarken ilk olarak temel ihtiyaçlardan başlayın. Yat tatilinizde en çok ihtiyacınız olacak şeyleri ilk sıraya koyabilirsiniz.

● Güneş gözlüğü, güneş kremi, şapka ve portatif fener alarak, tatiliniz boyunca oldukça fazla kullanım alanı olan bu eşyaların değerini anlayacaksınız.

● Mayo, havlu, terlik ve tişört gibi yat tatilinizin başrolünde yer alan eşyalarınızı koymayı unutmayınız. Yat üzerindeki zemin kaygan olabildiğinden, ıslak zemine dayanıklı terlikleri tercih ediniz.

● Kiralık yat içerisinde sağlık ekipmanları mevcuttur. Bunun yanında diş fırçası ve özel kremleriniz gibi düzenli kullandığınız eşyalarınızı yanınıza almanızı öneriyoruz.

● Elektronik aletlerinizi ve yat tatilinizin en güzel anlarını yakalayacağınız kayıt cihazlarınızı ve şarj ünitelerini yanınıza almayı unutmayın.

● Sağlık açısından farklı bir zaman diliminden geçtiğimiz bu günlerde, normalde her teknede olan şnorkel gibi ekipmanların temininde zorluk yaşayabilirsiniz. Ancak yat tatilinizde uğrayacağımız eşsiz koylardaki canlıları ve denizin altındaki olağanüstü güzellikleri izlemek isterseniz, gelirken şnorkel, palet ve deniz gözlüklerinizi mutlaka getiriniz.

Yolculuk Süresince

Çıkacağınız mavi yolculukta, göreceğiniz güzellikler içinizi kıpır kıpır yapacak ve hemen tadını çıkarmak isteyeceğinizi biliyoruz. Fakat, kiralık yat ile çıktığınız bu eşsiz yolculuk sırasında uyulması gereken başlıca kurallar vardır. Bunlar her şeyden önce sizin can güvenliğiniz için ve sonrasında teknelerin oldukça değerli olan ekipman ve içerisindeki donanımların uzun ömürlü kullanımını sağlayabilmek için uyulması gereken kurallardır.

● Kiraladığınız tekne ile yapacağınız yolculuk sırasındaki en önemli şey güvenliğinizdir. Bu nedenle yatınız demir atarken ve bir yere yanaşırken, lütfen motorun durmasını bekleyiniz. Kaptanımızın bu konudaki uyarılarını dikkate almanız, sizin ve sevdiklerinizin güvenliği açısından son derece önemlidir.

● Kiralık yatlar içerisinde sigara içmek, kurallar gereği yasaktır. Mavi yolculuk sırasında, kaptanımızın belirlediği ve sizlere göstereceği noktalarda sigara içmeniz hem sizin hem de sevdikleriniz için güvenli bir yolculuk sağlayacaktır. Rüzgârın yoğun olduğu noktalarda, yangın çıkarma ihtimalinin bulunduğunu unutmayın.


● Yüzdükten sonra tekrar tekneye döndüğünüzde, ahşap için zararlı olan tuzlu suyu üzerinizden atmalısınız. Teknenin girişinde yer alan duşta kendinizi tuzlardan kolayca arındırabilirsiniz.


● Denize girdikten sonra yatın iç kısımlarındaki alanlarda ıslak bir şekilde durmamanız sizin için önemlidir. Teknenin iç kısımlarında kuru giysilerle dolaşmanızı tavsiye ederiz.

● Kiraladığınız yat, denizden açılıp masmavi yolculuklara doğru yelken açarken karadaki kaynaklardan da uzaklaştığınızı bilmelisiniz. Boşa akan sular ve boş yere yanan lambalar, kaynaklarınızı hızlı bir şekilde tüketecek ve konforunuzu bir sonraki durağa kadar düşürebilecektir.

● Yat içerisindeki tuvaletlerin kullanımı da sizin ve çevrenizdekilerin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Yatlara özel sistemi bulunan tuvaletlerin içerisine, kâğıt veya peçete gibi şeyler atılmamalıdır. Unutmayın ki bu konu, en başta sizin tatilinizi etkileyecektir.

● Kiralık yatlar içerisinde yer alan özel alanlarda yemek yemeniz hem temizlik hem de hijyen açısından oldukça önemlidir. Lüks yatlar içerisindeki elektronik aksamların çokluğu nedeniyle, yiyecek ve içecekleri yat içerisindeki alanlarda tüketmeyiniz. Yiyecek artığı ya da herhangi bir yabancı maddenin denize atılmaması da içinde yaşadığımız bu güzel doğayı korumak açısından oldukça önemlidir.

● Kiralık tekne içerisinde geçireceğiniz anların büyük bir kısmı denizle iç içe sulak alanlarda gerçekleşecektir. Bu nedenle, yat tatilinize gelirken elektronik aletlerinizi koruyacak kılıflarda taşımanız ya da bu tarz önlemler almanız yararınıza olacaktır.


Belirli bir bütçe ayırarak ve kısıtlı bir zaman diliminde çıktığınız tatilinizde tabi ki sizlere eğlencenizden ödün vermeden, etrafınızdaki tüm güzelliklerin keyfini çıkararak zaman geçirtmek bizim görevimiz. Ama Important Yachting olarak, her şeyden önce doğaya saygılı ve onun bize sunduğu güzelliklere zarar vermeyecek şekilde bu zamanı geçirmek, doğayı korumak ve hatta sonraki nesillerin de bu güzelliklerden yararlanabilmesini sağlamak önceliğimizdir.