Tekne kiraladığınızda yapılabilecek birçok aktivite bulunmaktadır.

Tekne tatili denildiğinde aklınıza ilk gelen koylarda yüzüp, plajlarda güneşlenmek olabilir. Aslında mavi tur kavramının içerisinde bunlardan çok daha fazlası vardır. Birçok limandan ya da duraktan karaya çıkıp, dilediğiniz aktiviteyi yapmanız mümkün. Ege ve Akdeniz sadece deniz, güneş ve kumsallardan ibaret değildir. Örneğin, birçok antik kentten, trekking rotalarına, buz gibi derelerin aktığı ve kilometrelerce sürüp giden kanyonlardan, gürül gürül akan ırmakların sağladığı heyecan dolu rafting rotalarına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Ege ve Akdeniz tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı, bölgede ziyaret edebileceğiniz çok sayıda antik kent bulunmaktadır. Rotanız ne olursa olsun, mavi turunuz süresince, yolunuzun üzerinde çok sayıda antik kent olacağından şüpheniz olmasın. Bu bölgelere yapacağınız ziyaretler geçmişin izlerinde olağanüstü bir yolculuk yapmanızı sağlar. Eski medeniyetlerin kültürlerini, yerleşim yerlerini ve yaşam biçimlerini inceleyebilir, tanrılara ve imparatorlara adanarak yapılmış eserlere bakarak, kendinizi o dönemde yaşayan insanların yerine koyabilirsiniz. Belki de antik tiyatroların, her biri binlerce yıllık olan basamaklarını tırmanarak, geçmişte sahnelenen oyunları hayalinizde canlandırabilirsiniz.

Ayrıca, eğlence mekanları, sadece merkezde değil, tatil beldelerinin her birinde aktif olduğundan, seçeceğiniz bir koyda geçireceğiniz eğlence dolu akşamlarla tatilinizin hızını biraz daha artırmanız mümkün. Kiraladığınız tekneyi demirler, karaya çıkar ve kendinizi bölgenin eğlence hayatına bırakabilirsiniz. Bu kadar parti yeterli mi? O zaman artık her şeyden uzak, gecenin sessizliğinde sizi bekleyen teknenize geri dönebilirsiniz.

Başka neler mi var? İşte mavi turunuz süresince yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları;

Jeep Safari

Jeep Safari turları, bulunduğu yerlerin tarihi mekanları arasında gezinmek için oldukça uygun bir aktivitedir. Kiraladığınız teknenizi demirlediğiniz limandan bu turlara oldukça kolay ulaşabilir, dilediğiniz zaman firmamızdan destek alabilirsiniz. İşimiz sadece tekne kiralamak değil, size en kaliteli hizmeti sunabilmek ve tatilinizden mutlu bir şekilde dönmenizi sağlamaktır.

Jeep Safari Turları’nın en yaygın olduğu bölge Fethiye civarıdır. Özellikle bu bölgede bulunan Thlos Antik kenti çevresi ve devamında bulunan Saklıkent Kanyonu, çok özel bir coğrafyaya sahiptir. Bu tarihi mekanlar arasında dolaşmak için en iyi yollardan birisi de Jeep Safari turlarıdır.

Dalış

Ege ve Akdeniz bölgeleri, her türden dalış koşullarının bulunduğu bir konuma sahiptir. Canlı çeşitliliğinin bol olduğu, berrak ve tertemiz suların bulunduğu koylarda yapabileceğiniz en güzel aktiviteler arasında, dalış gelmektedir. Tekne kiralama yaparak hemen hemen bulunduğunuz pek çok yerde dalış yapma imkânı bulabilirsiniz. Dilerseniz profesyonel olarak, dilerseniz de hiç dalış yapmamış olmanıza rağmen, amatör olarak dalış aktivitelerine katılabilirsiniz.

Kiralık teknenizle ziyaret ettiğiniz yerler arasından en çok tercih edilen dalış alanlarının başında, Kaş gelmektedir. Canlı çeşitliliğinin bolluğu, her yıl dalış tutkunlarının en çok ziyaret ettiği yerlerden biri konumunda olmasını sağlamıştır.

Yamaç Paraşütü

Tekne kiralamak, sadece denizin üzerinde süzülüp, kumsallarda güneşlenip, tarihi kentlerde zamanın izlerini keşfetmek değildir. Kiraladığınız tekne ile uğradığınız Fethiye’ de, Ölüdeniz’ e vardığınızda karşınızda gördüğünüz heybetli dağın adı Babadağ’ dır. Babadağ hayatınız boyunca yaşayabileceğiniz en heyecan dolu aktivitelerden birine ev sahipliği yapmaktadır. Yamaç Paraşütü.

Tekneden karaya çıktığınızda göreceğiniz, konusunda deneyimli ekipleri bulunan birçok acente, yamaç paraşütü hizmetini misafirlerine sunmaktadır. Buradan, yine maceralı bir araç yolculuğunun ardından Babadağ’ ın zirvesine varılır. Zirveden profesyonel hocalarla yapacağınız atlayış sonrası, zaman birazcık farklı işlemeye aşlayabilir. Görüp görebileceğiniz en güzel manzaralardan birine kuşbakışı bir şekilde, yerden metrelerce yüksekten süzülerek baktığınız hayal edin. Yüzünüzde engel olamadığınız bir gülümsemeyle tüm Ölüdeniz ayaklarınızın altında. Kesinlikle herkesin hayatta bir kere deneyimlemesi gereken bir macera.

Yamaç paraşütü, görünenin aksine oldukça güvenli olup, profesyonel lisanslı ekipler tarafından organize edilen bu aktivite, yaşayabileceğiniz en unutulmaz anlardan biri olabilir. Tekne kiralarken, rotalarınızı yapmak istediğiniz aktivitelere göre yapmanızı tavsiye ederiz.


Rafting

Sizlere tavsiye edeceğimiz bir diğer aktivite de, bir kaç bölgede yapabileceğiniz rafting olacaktır. Türkiye’nin en önemli rafting turizmi bölgelerinden biri konumundaki Dalaman Çayı, rafting severler önemli uğrak yerlerinden biridir. Ayrıca Saklıkent Kanyonu da rafting aktivitesi yapılabilen yerlerden biridir.


Tekne Kiralama ile Yapabileceğiniz Diğer Aktiviteler;

Mavi turunuz süresince yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunmaktadır. Örneğin; Likya Yolu’nu yürüyebilir, Dalyan Turu’na katılabilir, Caretta Carettalar ile yüzebilir, Myra, Xanthos, Patara ve Letoon Antik Kentleri’ ni dolaşabilir, Kayaköy’ ü ziyaret ederek terkedilmiş eski hayalet köy ve şapelleri görebilirsiniz.

Important Yachting olarak önceliğimiz, tekne kiralama ile gulet, motor yat, katamaran ve yelkenli gibi size en uygun tekne kiralama alternatiflerini sunmak ve uzman kadromuz ile masallara layık bir tatili sizler için en iyi hale getirmektir.